Wil je graag je relatie verbeteren? minder ruzie? lees dan verder!

Veel ruzie in de relatie? Je kunt er echt wel wat aan doen.

waar gaan die ruzie's nou eigenlijk over?

Geld, familie of simpele huishoudelijke klusjes? Of speelte er echt iets anders?

Vaak komen de zelfde onderwerpen weer terug en daar knalt het weer. Het gevolg een paar dagen onrust of misschien elkaar negeren. tja lost niks op. Dat weet je ook wel, maar wat doe je eraan. Iedereen heeft toch wel eens wat. 

Dat klopt, maar wat nu als je een oplossing wilt. Geen ruzie meer maar verbinding.

Er is hoop! Wat blijkt? Ruziemaken is tot op zekere hoogte goed en hoeft niet perse een negatieve invloed op je relatie te hebben. Uit onderzoek van de psycholoog John Gottmann is namelijk gebleken dat vooral de manier waarop je met ruzie om gaat en hoe je conflicten oplost bepalend is voor hoe gelukkig je bent in een relatie. Leuk weetje: John Gottmann beweert dat hij met 90% zekerheid kan voorspellen of stellen bij elkaar blijven. Het blijkt niet altijd verkeerd te zijn om de confrontatie met elkaar aan te gaan, juist op deze manier worden irritaties op tijd geuit en kroppen frustraties niet al te veel op. Uit grootschalig onderzoek van dezelfde Gottmann zijn een aantal gouden pijlers gekomen die zorgen dat je een gelukkige duurzame relatie opbouwt, waarin een ruzie op zijn tijd helemaal niet zo verkeerd is.

Vijf tips om direct aan de slag te gaan om je realatie te verbeteren.

1. Toon interesse in elkaar!

2. Heb respect voor elkaar.

3. Communiceer.

4. Geef elkaar de ruimte.

5. Focus op de positieve dingen.

Wil je graag patronen doorbreken? Komen jullie er samen niet uit?

Ga intensief aan de slag met je relatie, om er (weer) een fijne, sprankelende, veilige en levendige relatie van te maken waarin je allebei tot je recht komt.

Je kunt dit formulier alleen gebruiken als je JavaScript aanzet in je browser.

Terug naar overzicht