Gescheiden, en nu?

Op een bepaald moment kan het zo zijn dat je niet meer weet hoe je met situatie's of gebeurtenissen om moet gaan. Soms voelt het dat je eigen indentiteit even zoek is of je vraagt je af hoe het nu verder moet gaan met de kinderen of stiefkinderen. Hoe je de omgangsregelingen soepel kunt laten verlopen. Je kunt ook simpel weg het vertrouwen even kwijt zijn. Soms is het lastig om naast de kinderen jezelf ook de ruimte te geven om je leven weer op te bouwen. Het roept vaak ook veel vragen op als de ex-partner een nieuwe relatie krijgt.

Problemen die je kunt ervaren:

  • boosheid
  • spanningen
  • piekeren
  • slapeloosheid
  • verdriet

Tja daar sta je dan, een scheiding. In het begin een hoop geregel aan de praktische kant. Hierdoor vergeet je eigenlijk de emotionele kant. Maar helaas ineens sta je er alleen voor en komen er allerlei gevoelens los. Hoe doe je dat met de kinderen. Hoe vertel je eigenlijk dat je gaat scheiden, of dat je soms verdrietig bent of dat je boos bent. Wat ook lastig is, is een omgangsregeling.  Want  ineens is er een weekend zonder de kinderen. Het klonk zo leuk een weekend vrij... maar wat valt het tegen. Ook als ze terug komen moeten ze toch weer een soort in het gareel komen. En ineens is daar een nieuwe partner. Ook dit kan veel gevoelens oproepen. Want hoe doe je dat toch,  met zijn vieren naar een ouderavond of toch niet.  Ook een samengesteld gezin klinkt misschien heel leuk op papier, maar hoe gaat dat in de praktijk.

Of je nu een alleenstaande ouder, co-ouder, samengesteld gezin of een stiefgezin bent, je kunt toch tegen verschillende gevoelens en soms ook praktische problemen aanlopen. Dan kan een op maat gemaakt traject een uitkomst bieden.

Gescheiden, en nu?

En dan ga je scheiden. De knoop is doorgehakt. Of het nu jouw keuze was of niet, er komt veel op je af. Zit je midden in, net na de scheiding of misschien heb je te maken met een samengesteld gezin. In elke fase kun je emotioneel vastlopen of juist allerlei praktische vragen hebben. Hoe ga je daarmee om? Hoe moet je nu verder?

Stress en burn-out

Sommige situaties in je leven kunnen best lastig zijn. Als die situaties blijven bestaan en er geen oplossing komt, merk je dat je er last van krijgt. Slecht slapen, piekeren, prikkelbaar zijn, het zijn allemaal symptomen van stress. Maar hoe kom je daar nu vanaf? Hoe krijg je toch weer wat ontspanning en rust in je leven?

Rouwverwerking

Als je een verlies meemaakt in je leven, ga je door een zware tijd. Je zit midden in een rouwproces en dat is niet altijd makkelijk. Tijdens die periode kun je soms het overzicht verliezen en helemaal vastlopen. Vaak hoor je dat je het verlies een plekje moet geven… maar hoe doe je dat dan? En waar is dat plekje?