Relatietherapie

Relatietherapie

Allerlei omstandigheden kunnen lijden tot problemen in de relatie. Van de simpele sleur tot ontrouw. Om proberen een scheiding te voorkomen is op tijd ingrijpen erg belangrijk. Ook is het fijn om te weten wat nu de valkuilen zijn om problemen in de toekomst te voorkomen of om eerder in te grijpen. Hoe het ook komt, toch voelen jullie ook ergens nog wel liefde voor elkaar en willen jullie je relatie niet opgeven.

Problemen die je kunt ervaren zijn:

  • vaak ruzie
  • prikkelbaar
  • niet begrepen worden
  • ontrouw
  • Twijfel

Meestal ligt er onder de patronen een bepaald communicatiepatroon dat jullie niet helpt in de relatie. Wat ik vaak hoor in de praktijk is ‘Hij doet dit…’, ‘Zij doet dat…’. We weten vaak heel goed wat de ander niet goed doet in de relatie, maar naar onszelf kijken is soms best lastig. Als partners hebben jullie beide een aandeel in jullie relatie. Dus wat de ene doet heeft direct een gevolg op de ander. Doordat er misschien wel vaak ruzie is, of jullie je misschien juist van elkaar afkeren, vergeten we te kijken naar wat het probleem nu echt veroorzaakt.

Het doel van de relatietherapie is daarom om samen te kijken hoe de problemen zijn ontstaan, wat zit er nu achter? Bijvoorbeeld je partner is vreemdgegaan, dat is natuurlijk echt niet leuk. Hij of zij heeft je enorm gekwetst. Maar wat wil je partner nu eigenlijk bereiken met dit gedrag, wat levert het op? En aan de andere kant, wat kost dit gedrag?

Maar goed, als we dan weten wat er eigenlijk achter steekt, dan is dat natuurlijk een mooie stap. Maar ja dan zijn we er natuurlijk nog niet, want hoe kunnen jullie er nu mee verder? Ook daar gaan we samen mee aan de slag, zodat jullie je relatie een nieuwe boost kunnen geven.

Iedereen heeft wel eens problemen. Soms ook logisch.  Je blijft maar door gaan want ja, iedereen heeft toch wel eens ruzie. Tot het moment dat je jezelf afvraagt of het dit allemaal wel waard is. Wat ik ervaar wat vooral lastig is, is om toe te geven dat het niet meer gaat. Om ook daadwerkelijk hulp te vragen en aan te nemen. Gelukkig is er ook voor jullie een keerpunt om weer meer rust en vertrouwen in jullie relatie te krijgen.

Iedereen ervaart relatieproblemen weer anders. En omdat ieder stel uniek is, wordt er een relatieplan van aanpak op maat gemaakt.

Je kunt dit formulier alleen gebruiken als je JavaScript aanzet in je browser.

Rouwverwerking

Als je een verlies meemaakt in je leven, ga je door een zware tijd. Je zit midden in een rouwproces en dat is niet altijd makkelijk. Tijdens die periode kun je soms het overzicht verliezen en helemaal vastlopen. Vaak hoor je dat je het verlies een plekje moet geven… maar hoe doe je dat dan? En waar is dat plekje?

Hulp bij scheiding, omgangsregeling en samengesteld gezin.

Hulp bij het verweken van een scheiding, omgangs regeling of samengesteld gezin? Er komt veel bij kijken vooral emotioneel. Het is net een achtbaan van gevoelens. Soms kom je er gewoon niet uit. Wat werkt nou het beste voor iedereen?  Blijf hier niet mee zitten. Ga ermee aan de slag!