Scheiding, omgangsregelingen en samengesteld gezin

Hulp bij scheiding

Het aantal scheidingen in Nederland blijft verder toenemen: ongeveer een derde van alle huwelijken eindigt in een echtscheiding. Ook het aantal verbroken samenlevingscontracten loopt verder op. Een scheiding is verdrietig, maar hoeft niet per se negatief te zijn. Soms kan het juist (op de langere termijn) als een opluchting voelen, want een ongelukkige relatie met veel ruzie doet niemand goed.

Impact

Een scheiding kan grote impact hebben op jullie en als ouders, je kind(eren) en de directe omgeving, ook omdat jullie veel moeten regelen. Het is dan te hopen dat je alles goed kunt afstemmen met je (ex-)partner, zonder strijd. Mochten er toch problemen ontstaan, op emotioneel gebied danis het goed om de juiste hulp te zoeken.

In deze fase is het belangrijk dat de ex-partners toch met elkaar kunnen omgaan om alle zaken te regelen én op een prettige manier uit elkaar kunnen gaan. Een therapeut kan jullie in deze situatie begeleiden.

Omgaan met gevoelens bij een scheiding

Een therapeut kan ook helpen met individuele therapie om jou in dit proces te ondersteunen. Een scheiding kan immers allerlei gevoelens losmaken, waar je mee moet (leren) omgaan.

Er komt een hoop bij kijken. Om te beginnen de omgangsregeling. Mischien ben je boos en teleurgesteld. Het valt echt niet mee, ineens een weekend zonder de kinderen.  Zeker de eerste keer. Hoe doe je dat toch. Er komt ineens veel op je af. Ouderavond, sinterklaas, kerst. Alles wat als vanzelfsprekend was ineens anders.

Ook weer veel vragen.

Het goede nieuws: Je hoeft het niet alleen te doen. 


Maak een afspraak!

Je kunt dit formulier alleen gebruiken als je JavaScript aanzet in je browser.

Samengesteld gezin

Binnen vijf jaar gaat namelijk twee derde van de samengestelde gezinnen weer uit elkaar. Dit is maar liefst 66 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).6 Sept 2022


Een goede voorbereiding…
Wie zegt dat je toch wist waar je aan begon weet niet wat ‘ie zegt. De meeste mensen hebben geen reëel beeld van wat ze kunnen verwachten. Ze weten wel dat ze de liefde weer gevonden hebben en er voor willen gaan. Dat ze er alles voor over hebben om de relatie en het samengestelde gezin te laten slagen. Maar bijna niemand onderzoekt van te voren wat je onderweg kan tegenkomen. Laat ik het krachtig stellen: de gemiddelde zomervakantie wordt beter voorbereid.

Hoe zorg je dan voor die balans in jullie samengestelde gezin? En wat kun je doen om dit proces voor de kinderen én voor jezelf makkelijker te maken? Een paar tips:

1. Communicatie

Praten is echt het toverwoord. Het liefst voor het samenwonen. 

2. Geef de ander de ruimte,

Geef de (stief) kinderen de ruimte om over de andere ouder te praten.

3. Maak een stiefplan.

Denk van te voren na over hoe je het graag wilt hebben en maak dit bespreekbaar.

Als coach kan ik jullie hierbij helpen en begeleiden vanaf stap een. Het is goed om hier samen over na te denken, zo kom je niet voor verassingen te staan en hebben jullie een geslaagde, stressvrije relatie met elkaar en de kinderen.

Je kunt dit formulier alleen gebruiken als je JavaScript aanzet in je browser.

Hulp bij scheiding, omgangsregeling en samengesteld gezin.

Hulp bij het verweken van een scheiding, omgangs regeling of samengesteld gezin? Er komt veel bij kijken vooral emotioneel. Het is net een achtbaan van gevoelens. Soms kom je er gewoon niet uit. Wat werkt nou het beste voor iedereen?  Blijf hier niet mee zitten. Ga ermee aan de slag!                                                                                                        Relatietherapie

Per 1 Maart 2023 gaan we van start met relatietherapie.

Kom je er samen niet meer uit ? Ben je uit elkaar gegroeid ? Lopen de spanningen te hoog op ?Wil je samen werken aan een oplossing ?

Neem dan contact op en maak alvast een afspraak om eventuele wachttijden te voorkomen.


Rouwverwerking

Als je een verlies meemaakt in je leven, ga je door een zware tijd. Je zit midden in een rouwproces en dat is niet altijd makkelijk. Tijdens die periode kun je soms het overzicht verliezen en helemaal vastlopen. Vaak hoor je dat je het verlies een plekje moet geven… maar hoe doe je dat dan? En waar is dat plekje?